Kommunikationspraktikanter til efteråret 2018

april 12, 2018

Fonden Teknologirådet søger dygtige og energiske praktikanter. Vi tilbyder et spændende og alsidigt praktikforløb, hvor du vil blive dybt involveret i vores daglige arbejde. Arbejdsområderne er meget varierede, og der er gode muligheder som praktikant i Teknologirådet for at blive udfordret fagligt såvel som personligt.

Tiltrædelse d. 15. august 2018

Om jobbet
Teknologirådet arbejder i spændingsfeltet mellem samfundsudfordringer, teknologi, viden, værdier og handling. Vi skaber platforme, hvor deltagerne lægger deres viden sammen og finder bæredygtige løsninger på tværs af interesser og fag. Vi kombinerer vores viden om samfundsforhold med vores viden om processer.

I Teknologirådet arbejder vi projektorienteret med emner som fx klimatilpasning, digitalisering og sundhed, energieffektivisering, ansvarlig og bæredygtig innovation, etik og hjerneforskning. Vi arbejder med og for virksomheder, kommuner, regioner, styrelser, fonde, Folketinget, EU og FN.

Som kommunikationspraktikant vil du bidrage til Teknologirådets generelle kommunikationsopgaver med nyhedsbreve, pressekontakt, hjemmeside (WordPress) og SoMe. Herudover vil du komme til at udvikle kommunikationsplaner for projekter og efterfølgende eksekvere dem. Har du blik for et godt layout eller foto, og kan du bruge et videokamera og efterfølgende redigere resultatet, er det også meget velkomment. Vi ser også gerne, at du har interesse for og lyst til at lære om og bruge grafiske programmer såsom InDesign, Photoshop og Illustrator.

Vi håber at kunne ansætte to kommunikationspraktikanter, så opgaverne kan evt. fordeles således, at én praktikant primært er på tekst og en anden på billeder, grafik og film. Så skriv derfor gerne i din ansøgning, hvor dine kompetencer og interesser primært ligger. Som kommunikationspraktikant vil du komme til at arbejde tæt sammen med et erfarent kommunikationsteam. Det består af blandt andre videnskabsjournalist Charlotte Koldbye, der underviser på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole og har arbejdet på blandt andet DR, og Søren Jepsen, der er vores Art Director med ekspertise i visuel kommunikation.

Kvalifikationer
Vi forventer
• at du er god til og synes, at det er sjovt at skrive og/eller formidle – også om komplicerede emner på en enkel og forståelig måde
• at du har interesse for og gerne viden om målrettet kommunikation på tværs af platforme og kan bruge denne viden i praksis
• at du har en omhyggelig og grundig tilgang til arbejdsopgaver
• at du er flydende i skriftlig og mundtlig engelsk
• at du både kan arbejde selvstændigt og samarbejde med andre
• at du er fleksibel og parat til at påtage dig varierende opgaver

Hvem er vi?
I Teknologirådet er vi 25 ansatte. Vi er et alsidigt metodehus med forskellige uddannelsesmæssige baggrunde, fx TekSam, antropologi, kommunikation, offentlig forvaltning og filosofi.

Er du interesseret og har brug for yderligere oplysninger, er du velkommen til at kontakte praktikant Lucas Larsen (lul@tekno.dk / 33 32 05 03) og projektleder Katrine Lindegaard Juul (klj@tekno.dk / 53 55 97 33). Et praktikforløb er ulønnet og er i udgangspunktet 30 timer ugentligt i fem måneder.

Ansøgningsfrist
Send senest d. 6. maj 2018 en kort motiveret ansøgning, CV, eksamensresultater og evt. et par eksempler på tidligere kommunikationsopgaver (fx artikler, videoer eller brochurer) til praktikant@tekno.dk. Vi planlægger at afholde samtaler i uge 20.