Nyt nummer af bladet ‘ENGAGEMENT – Fælles om samfundets udvikling’ ude nu

marts 4, 2016

ENGAGEMENT – Fælles om samfundets udvikling, nr. 2 2016 bringer desuden – udover smagsprøverne på kommunal borgerinddragelse i praksis og Teknologirådets anbefalinger til fælles udvikling – en artikel om de metoder og inddragelsesværktøjer til politikudvikling, som et af landets yngste politiske partier, Alternativet, har gjort brug af. Læs med også om de refleksioner, partiet gør sig om overgangen fra starten på den landspolitiske scene til forberedelserne til kommunalvalget i 2017.

 

I yderligere to artikler sætter ENGAGEMENT fokus på, hvordan planlægning, politikker, strategier og aktører med forskellige interesser samt et stort opbud af borgere stiller sig til spørgsmålet om, hvordan vi skal prioritere at bruge de m2, som vores land består af. Lægger man alle planer, strategier mv. sammen, er der nemlig planlagt for mere end 130% af det danske areal!

 

Der er tydeligvis brug for, at flere taler sammen på oplyst grundlag, så det hverken bliver tilfældigheder eller rå magtspil, der kommer til at afgøre, hvordan prioriteringen af det danske land tager sig ud i fremtiden. Det er en dagsorden, der politisk hører hjemme på såvel nationalt som kommunalt plan og vedrører en lang række interessenter fra landbruget, turismen, naturbeskyttelsen og friluftslivet – for ikke at nævne de borgere, som det i sidste ende også altid handler om.

 

Og du hører om Teknologirådets konference om borgerinddragelse den 15.-16. september 2016. Konferencen sætter fokus på lokal udvikling og digitale metoder. Læs mere i bladet, sæt kryds i kalenderen – og se programmet HER.

 

Læs bladet HER som pdf eller klik HER for at læse det som et e-blad – god fornøjelse.