OPEN CALL: Involver unge online og få €10.000 til dit projekt

september 29, 2016

Har du en idé, der bygger bro mellem unge og beslutningstagere? Ved at tage del i EUth Open Call kan du få hjælp til at realisere dit projekt, der engagerer unge online.

I starten af 2017 vil 10 projekter blive udvalgt og hver få tildelt €10.000 til at igangsætte initiativer på den nye online platform OPIN. Det er nemt at ansøge: Du skal blot præsentere et projekt, der bygger bro mellem unge og beslutningstagere ved brug af OPIN. Det kan man gøre på mange måder, og på OPIN finder du en alsidig værktøjskasse til e-deltagelse for unge. Du kan blandt andet indsamle idéer og holdninger, opbygge netværk, afholde afstemninger og udarbejde dokumenter i fællesskab.

De udvalgte projekter får således både økonomisk og praktisk hjælp med EUth Open Call – og bliver samtidig de første til at inddrage unge på denne nye, ambitiøse platform. Alle ungdomsorganisationer og offentlige administrationer indenfor EU kan indsende projektidéer. Ansøgning foregår på www.euth.net/open-call før d. 31. december 2016. Her er det også muligt på forhånd at få vurderet, om dit projekt rent teknisk kan realiseres på OPIN, frem til d. 31. oktober.

Initiativtagere til online deltagelsesprojekter for unge får med OPIN en samlet internetplatform samt en mobil app til rådighed. Formålet er at skabe bedre, mere vedkommende online deltagelse for unge, der samtidig integrerer offline komponenter. For eksempel kan den mobile app bruges til afstemninger, der bekvemt kan besvares afhængigt af brugerens geografiske placering.

EUth – Tools and Tips for Digital and Mobile Youth Participation in and across Europe er finansieret af EU-Kommissionen og er en del af Horizon 2020 research- og innovationsprogrammet. Projektet arbejder målrettet med at engagere unge mennesker i politik og at fremme den aktive ungdomsdeltagelse. I den forbindelse er OPIN udviklet for at give organisationer – uanset erfaringsniveau med inddragelse – en lettilgængelig og brugervenlig platform, der er udformet særligt til unge deltagere.

Teknologirådets vigtigste opgave i EUth-projektet er at udarbejde guidelines for inddragelsesprojekter på OPIN, der klæder initiativtagerne på til at inddrage unge på bedst mulig vis. OPIN bliver tilgængelig på syv sprog – heriblandt dansk – og gratis at bruge, når den endelige version ligger klar i marts 2018. Du kan allerede nu tage et kig på den første testversion, som blev offentliggjort i marts 2016: www.opin.me/da

Er du og din organisation interesseret i at søge om støtte til jeres unge-inddragelsesprojekt på OPIN? Så læs mere om ansøgningsprocessen, bedømmelseskriterierne og retningslinjer for Open Call-projekter på EUth-hjemmesiden. Få også mere at vide om Teknologirådets rolle i EUth her.

facebook.com/euth.net

Twitter @euthnet