Visioner for Aalborg kommune – Borgerinddragelse

september 6, 2018

Hvad er Aalborgs DNA ?

Hvad kendetegner Aalborg kommune nu og i fremtiden? De spørgsmål er essentielle for at føre kommunalpolitik. Derfor har Aalborg kommune i samarbejde med Teknologirådet sat gang i et visionsprojekt, hvor kommunen spørger borgerne, hvordan de ser Aalborg i dag og i fremtiden.

Ud i alle hjørner

Aalborg kommune ønskede at komme ud i krogene af kommunen og høre de stemmer, der måske ikke så ofte får ørenlyd i den politiske debat. Og sammen fandt kommunen og Teknologirådet på at tage ud og tale med de mennesker, som holder til på værested, nytilkomne som går på sprogcenter, travle børnefamilier i daginstitutionen, og ældre borgere på aktivitetscentre, og unge i Studenterhuset.

Borgernes egne ord og visioner

Projektet starter med workshops for disse grupper, hvor det er vigtigt at lade borgerne forklare sig med deres egne ord. Disse workshops løber af stablen 10-12. september. Der vil blive taget grundige referater herfra, som igen vil føde ind til et stort anlagt Borgertopmøde med over 200 deltagere, som finder sted den 10. november i Aalborg.

Nuancerne kommer frem

Borgertopmødet er en velafprøvet metode, som vi skræddersyr til hver enkelt projekt. Her vil borgerne diskutere emne, også har været oppe i de tidligere workshops, og deltagerne vil stemme om dem. Borgertopmødet er en god metode, til at få mange nuancerede synspunkter frem, og den dynamiske form af Borgertopmødet betyder at deltagernes holdninger rykker sig og at de lytter åbent til andres holdninger.